Syksyn 2020 aihekorttityöpajat – CIO Agenda 2020+

Aloitimme CIO Agenda 2020+ luomisen marraskuussa 2019 pidetyssä 1. työpajassa. Kokosimme ehdotuksia CIO:lle tärkeistä asioista, priorisoimme ne ja kuvasimme kirjallisesti 8 tärkeimmäksi priorisoitua. Jatkoimme keväällä 2020 Delphi-kyselyllä ja kokosimme 1. työpajan, muun materiaalin ja 89 CIO:n (CDO:n, IT:stä vastaavan) kyselyvastaukset analysoimalla listan 32:sta CIO:lle tärkeimmästä asiasta. Kuvasimme kunkin niistä erikseen ryhmätyönä 2. työpajassa kesäkuussa 2020 ja eilen 9.9.2020 pidetyssä 3. työpajassa. Kutsumme kirjallisia kuvauksia aihekorteiksi ja niitä on siis 32. Käytämme kortteja ja muuta materiaalia aiheesta kirjoitettavan kirjan raakamateriaalina. Mainitsemme kaikki työhön osallistuneet kirjassa.

Sovimme 9.9.2020 työpajan lopuksi ILFin hallituksen ehdotuksen pohjalta, että jatkamme korttien työstämistä tästä eteenpäin 10 viikon ajan kerran viikossa klo 17-18.30 pidettävällä työpajalla. Kukin niistä täydentää 3 tai 4 korttia niiden henkilöiden voimin, joita käsiteltävien aihekorttien aiheet kiinnostavat ja joille ajankohta sopii. Kullakin tilaisuudella on itsekin työhön osallistuvana emäntänä/isäntänä ILFin hallituksen jäsen.

Työpajojen aiheet, ajankohdat sekä fasilitoijan nimen näet täältä.

Esimerkkinä 23.9.2020 käsittelyssä olevat aiheet:

  • IT-palveluiden johtaminen
  • Liiketoiminnassa käytettävä IT (business IT + OT)
  • Osaamisen ja resurssoinnin turvaaminen

Käytännön järjestelyt

  • Ilmoittaudu kaikkiin tapahtumiin saman ilmoittautumislomakkeen kautta.
  • Valitse lomakkeella ne päivämäärät, jolloin haluat osallistua työpajaan.
  • Mikäli haluaisitkin osallistua johonkin työpajaan, jota et ole valinnut ilmoittautumisesi yhteydessä, pyydämme sinua ilmoittautumaan uudelleen.
  • Ilmoittautumisesi jälkeen sinulle lähetetään kalenterikutsu Zoom-osallistumislinkillä varustettuna erikseen jokaiseen työpajaan, mihin olet ilmoittanut. Kalenterikutsu ei välttämättä tule heti, vaan vasta lähempänä työapajan ajankohtaa. Pyrimme lähettämään kalenterikutsut niin pian, kuin mahdollista.
  • Lisäksi tarvitset oikeudet CIOAgenda2020 Google Drive kansioon. Aihekortit ovat siellä ”Työpajakortit” kansiossa. Antaaksemme sinulle oikeudet, pyydämme sinulta ilmoittautumisesi yhteydessä Google-tunnuksesi (pakollinen tieto ilmoittautumisen yhteydessä).
  • Jos ilmoittamasi Google-tunnus ei toimi, olemme sinuun yhteydessä. Voit myöhemmin pyytää oikeuksien antamista uudelleen ILFin sihteeriltä Pekka Kimpimäeltä, pekka@pkimpimaki.fi tai osoitteesta info@ilf.fi. Ilman Google-tunnusta et pääse muokkaamaan kortteja.
  • Kortteihin liittyen pelisääntönä on, että toisten kirjoittamaa tekstiä ei saa poistaa, mutta sitä saa täydentää, sille voi kirjoittaa poikkeavan tai vastakkaisen näkemyksen.

Voit osallistua CIO Agenda 2020+ luomiseen myös kirjoittamalla lyhyen tai pidemmän anekdootin tai tarinan kokemastasi tai kohtaamastasi tapauksesta. Jos Sinulle on oikeus edellä mainitun CIOAgenda2020 Google Driven kansion käyttöön, pyydämme Sinua lataamaan anekdootin tai tarinan sinne, muussa tapauksessa suoraan Päivi Hokkaselle, paivi.hokkanen1@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!