ICT Leaders Finland ry:n vuoden 2021 hallitus

Tomi Dahlberg
Puheenjohtaja Tomi Dahlberg, puheenjohtaja@ilf.fi

Tomi Dahlberg on tietojärjestelmätieteen professori (POP, digitaalisen liiketoiminnan johtaminen) Turun kauppakorkeakoulussa ja hallitusammattilainen. TiVi -lehti luonnehtii häntä IT-johtamisen kestovaikuttajaksi ja moniottelijaksi. ILF:n lisäksi Tomi johtaa puhetta SFS:n standardisointiryhmässä 308 (IT-palveluiden johtaminen ja hallinta), Suomen CIO of the year valintaraadissa ja hän on IAC:n varapuheenjohtaja (vastuulueena Eurooppa).

Pauli Wihuri
Varapuheenjohtaja Pauli Wihuri

Pauli Wihuri toimii Suomen biopankkien osuuskunnan (FINBB) tietohallintojohtajana tehtävänään rakentaa biopankkien yhteisiä kansallisia digitaalisia palveluita biolääketieteellisille tutkimuksille. Pauli on uransa aikana toiminut laaja-alaisesti IT:n ja turvallisuuden johtavissa tehtävissä yrittäjänä ja julkishallinnossa sekä liike-elämässä Nokialla, KPMG:llä, Microsoftilla ja Hewlett-Packardilla.

Marco Halén
Talousvastaava Marco Halén

Marco Halén on toiminut pitkään tietohallintojohtajana finanssialalla. Tällä hetkellä hän tuo maahan Ovumin IT-tutkimuspalveluita, konsultoi organisaatioita digitalisaation johtamiseen liittyen ja valmistelee aiheesta väitöskirjaa Aalto-yliopistossa.

Sihteeri Pekka Kimpimäki

Pekka Kimpimäki on toiminut järjestelmätoimittajan johtaja ja päällikkö tehtävissä. Tätä ennen Pekka on toiminut mm. IT-konsulttina sekä CIO ja CTO tehtävissä. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat tietojohtaminen, liiketoiminnan kehittäminen, digitalisaatio ja muutoksen johtaminen. Nykyisin Pekka toimii IT-palveluiden, toiminnan kehittämisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa Työterveyslaitoksella. ILF:n sihteerinä hän toiminut vuodesta 2020.

Emma Falck
Tiedotusvastaava Emma Falck, info@ilf.fi

Emma Falck työskentelee CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:llä palvelupäällikkönä.

Turkka Keskinen
Jäsen Turkka Keskinen

Turkka Keskinen toimii UPM:n tietohallintojohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Turkka on toiminut useissa eri talousjohdon tehtävissä aina tehtaalta konsernitasolle. Hänellä on myös kokemusta laajojen, kansainvälisten IT-projektien johtamisesta sekä henkilöstöhallinnosta. Monissa tehtävissä on ollut merkittävänä elementtinä muutoksen johtaminen. Näin myös nykyisessä CIO-tehtävässä, jossa IT on ollut sekä osa laajempaa transformaatiota että sen mahdollistaja. Turkka toimii myös SaaS-pohjaisia IT-palveluhallinnan ohjelmistoja tuottavan Efecten hallituksessa.

Jäsen Sinikka Markkula

Sinikka Markkula on Orion Oyj:n tietohallintojohtaja. Ennen tätä tehtävää hän työskenteli ABB-konsernissa tietohallinnon ja tuotekehityksen johtamistehtävissä globaalisti. Hän on ollut visioimassa ja johtamassa lukuisia muutoshankkeita. Liiketoimintakyvykkyyksien kehittäminen digitalisaation avulla ja tietohallinnon johtaminen ovat hänen nykyisen tehtävänsä ydin.

Jäsen Janne Puustinen

Janne Puustinen toimii Valmetin tietohallintojohtajana. Paperikoneiden tuotekehityksestä alkanut ura on erinäisten vaiheiden jälkeen vienyt Jannen ensin Metson yhden liiketoiminta-alueen tietohallintojohtajaksi ja siitä Metson jakautumisen myötä uudelleensyntyneen Valmetin tietohallintojohtajaksi. Valmetin IT:n Puustinen on rakentanut alusta alkaen ja on omalla työllään ollut isossa osassa rakentamassa Valmetista sitä, mikä se on nyt.

Päivi Hokkanen
Jäsen Päivi Hokkanen

Päivi Hokkanen (KTT) toimi n. 20 vuoden ajan tietohallintojohtajana kaupan, median ja palveluiden toimialoilla sekä kehitysjohtajana SoteDigi Oy:ssä. Tällä hetkellä työ keskittyy hallitustyöhön Digia Oyj:ssä, MPY Yrityspalvelut Oyj:ssä ja Wointi Oy:ssä. Lisäksi hän toimii yritysjohdon mentorina ja Keskuskauppakamarin IT-ehtojen seurantaryhmän jäsenenä.

Jäsen Piia Niinikoski

Piia Niinikoski on toisen vuoden tietojohtamisen opiskelija Tampereelta. Piia on ILF:n hallituksen historian toinen opiskelijajäsen.

Jäsen Tommi Tuovila

Tommi Tuovila on toiminut Nesteen tietohallintojohtajana vuodesta 2013. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut useissa tietohallinnon johtamistehtävistä eri toimialoilla. Tommin mielestä digitaalisen teknologian pitää ensisijaisesti edistää ihmisten hyvinvointia, turvallisuutta ja kestävää kehitystä.

Varajäsen Pete Nieminen

Pete Nieminen toimii liiketoiminnan johtamis- ja kehitystehtävissä TietoEVRY:llä, jossa hänen fokusalueenaan tällä hetkellä ovat SAP, julkipilvi ja kyberturvallisuus. Hänet on valittu 11 kertaa Suomen TOP 100 tietotekniikkavaikuttajien joukkoon. Petellä on yli 20 vuoden kokemus uusista teknologiaratkaisuista, tietohallinnosta, liiketoimintojen kehittämisestä digitalisuuden eri muodoissa ja johtamisesta. CIO roolissa hän on toiminut mm. Enfo:lla ja Salomaa Group:issa.

Varajäsen Kai Linnervuo

Kai Linnervuo on NordCheck Oy:n COO, startup-yrittäjä sekä useiden Tivian osaamisyhteisöjen ja työryhmien monivuotinen jäsen.