ICT Leaders Finland ry:n vuoden 2020 hallitus

Tomi Dahlberg
Puheenjohtaja Tomi Dahlberg, puheenjohtaja@ilf.fi

Tomi Dahlberg on tietojärjestelmätieteen professori (POP, digitaalisen liiketoiminnan johtaminen) Turun kauppakorkeakoulussa ja hallitusammattilainen. TiVi -lehti luonnehtii häntä IT-johtamisen kestovaikuttajaksi ja moniottelijaksi. ILF:n lisäksi Tomi johtaa puhetta SFS:n standardisointiryhmässä 308 (IT-palveluiden johtaminen ja hallinta), Suomen CIO of the year valintaraadissa ja hän on IAC:n varapuheenjohtaja (vastuulueena Eurooppa).

Pauli Wihuri
Varapuheenjohtaja Pauli Wihuri

Pauli Wihuri on digitalisaatio-, tietohallinto- ja tietoturvajohdon neuvonantaja (KPMG CIO Advisory ja Cyber Security), joka tukee johtajia onnistumaan ainutlaatuisella yhdistelmällä luovuutta, strategista ketteryyttä, intuitiota, analyyttisyyttä, ongelmanratkaisua, pitkäjänteisyyttä, pysyvää parannusta ja hallittua riskiottoa.

Marco Halén
Talousvastaava Marco Halén

Marco Halén on toiminut pitkään tietohallintojohtajana finanssialalla. Tällä hetkellä hän tuo maahan Ovumin IT-tutkimuspalveluita, konsultoi organisaatioita digitalisaation johtamiseen liittyen ja valmistelee aiheesta väitöskirjaa Aalto-yliopistossa.

Sihteeri Pekka Kimpimäki

Pekka Kimpimäki on toiminut järjestelmätoimittajan johtaja ja päällikkö tehtävissä. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat tietojohtaminen, liiketoiminnan kehittäminen, digitalisaatio ja muutoksen johtaminen. Nykyisin hän toimii julkisella puolella. ILF:n sihteerinä hän toiminut vuodesta 2020.

Emma Falck
Tiedotusvastaava Emma Falck, info@ilf.fi

Emma Falck on n:n vuoden maisteriopiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, pääaineenaan Information and Service Management. Emma työskentelee CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:llä palvelupäällikkönä. Emma on ILF:n hallituksen ensimmäinen opiskelijajäsen.

Turkka Keskinen
Jäsen Turkka Keskinen

Turkka Keskinen toimii UPM:n tietohallintojohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Turkka on toiminut useissa eri talousjohdon tehtävissä aina tehtaalta konsernitasolle. Hänellä on myös kokemusta laajojen, kansainvälisten IT-projektien johtamisesta sekä henkilöstöhallinnosta. Monissa tehtävissä on ollut merkittävänä elementtinä muutoksen johtaminen. Näin myös nykyisessä CIO-tehtävässä, jossa IT on ollut sekä osa laajempaa transformaatiota että sen mahdollistaja. Turkka toimii myös SaaS-pohjaisia IT-palveluhallinnan ohjelmistoja tuottavan Efecten hallituksessa.

Jäsen Kai Linnervuo

Kai Linnervuo on NordCheck Oy:n COO, startup-yrittäjä sekä useiden Tivian osaamisyhteisöjen ja työryhmien monivuotinen jäsen.

Jäsen Sinikka Markkula

Sinikka Markkula on Orion Oyj:n tietohallintojohtaja. Ennen tätä tehtävää hän työskenteli ABB-konsernissa tietohallinnon ja tuotekehityksen johtamistehtävissä globaalisti. Hän on ollut visioimassa ja johtamassa lukuisia muutoshankkeita. Liiketoimintakyvykkyyksien kehittäminen digitalisaation avulla ja tietohallinnon johtaminen ovat hänen nykyisen tehtävänsä ydin.

Jäsen Janne Puustinen

Janne Puustinen toimii Valmetin tietohallintojohtajana. Paperikoneiden tuotekehityksestä alkanut ura on erinäisten vaiheiden jälkeen vienyt Jannen ensin Metson yhden liiketoiminta-alueen tietohallintojohtajaksi ja siitä Metson jakautumisen myötä uudelleensyntyneen Valmetin tietohallintojohtajaksi. Valmetin IT:n Puustinen on rakentanut alusta alkaen ja on omalla työllään ollut isossa osassa rakentamassa Valmetista sitä, mikä se on nyt.

Mika Helenius
Jäsen Mika Helenius

Mika Helenius on toiminut tietohallinnon kehittäjänä yli kolmen vuosikymmenen ajan ja perustanut maamme laajimman CIO Akatemian. Tällä hetkellä hän toimii digitaalisen talouden kehittämishankkeen strategisena kehitys- ja innovaatiojohtajana. Hän on pitkään toiminut eurooppalaisen CIO ja CDO verkoston kehittäjänä sekä EU komission neuvonantajan IT-johtamisen ja osaamisen kehittämisen strategissa kysymyksissä kuten CIO osaamisen evoluutio, alustatalous, digitaalinen kilpailukyky, sisämarkkinoiden toimivuus ja laaja IT-johtamisen EU CEN Technical Committee (TC) 428 Digital Competences and ICT Professionalism standardointi.

Päivi Hokkanen
Varajäsen Päivi Hokkanen

Päivi Hokkanen toimi 15 vuoden ajan tietohallintojohtajana kunnes käynnisti 2017 ITprofs Oy:n tavoitteenaan auttaa suomalaisia yrityksiä IT:n johtamiseen liittyvissä hankkeissa. Hän toimii myös Digian ja MPY Palvelut Oyj:n hallituksissa, Keskuskauppakamarin IT-ehtojen seurantaryhmän jäsenenä sekä SoteDigi Oy:n kehitysjohtajana.

Varajäsen Jukka-Pekka Suonikko

Jukka-Pekka Suonikko toimii Business CIO:na Kesko Oyj:ssä. Tätä ennen hän on toiminut VR Group:in CIO:na ja tietohallintopäällikkönä VR Osakeyhtiössä ja Merenkulkulaitoksessa ja tätä ennen Pohjolan Liikenne -yhtiöiden tietohallintojohtajana ja Transpointin tietohallintopäällikkönä.